Electrict

Sähköpotkulaudat

Vuosina 2018 ja 2019 suosituksi nousseet sähköpotkulaudat ovat iso askel sähkölaitteiden kehityksessä. Vaikka teknologia itsessään on ollut jo markkinoilla, sekä tuotteita on tehty, niiden suosio nousi kokonaan uudelle tasolle, kun erilaiset yritykset ryhtyivät tarjoamaan sähköpotkulautojen vuokrausta helposti puhelinsovelluksilla.

Sähköpotkulautoja on moneen lähtöön ja jo pelkästään vuokrapalveluissakin olevat potkulaudat voivat erota toisistaan paljon. Niiden nopeudet eivät Euroopassa ylitä yli 25 kilometriä tunnissa ja niiden akun kestävyys vaihtelee potkulaudan mukaan. Samoin jarruissa on eroja.

Sähköpotkulaudat ovat käteviä kulkuvälineitä, jotka sopivat kaupunkiin. Lisäksi niitä on alkanut näkymään esimerkiksi erilaisissa urheilutapahtumissa, joissa urheilijoiden tulee päästä nopeasti yhdestä paikasta toiseen ja ovat ottaneet käyttöön juuri sähköpotkulaudan. Esimerkkinä autourheilu tai hevosurheilu, joissa niitä näkee.

Sähköpotkulautoja voi ostaa omaan käyttöön, sillä niiden hinnat ovat melko käyttäjäystävällisiä. Ne voidaan ottaa kotikäyttöön esimerkiksi polkupyörän tilalle. Niitä on helppo säilyttää, ne eivät vie paljon tilaa ja niitä pystyy yleensä lataamaan täysin tavallisesta pistokkeesta kotona.

Sähköpotkulautojen hinnat

Kuten olettaa saattaa, sähköpotkulaudat voivat maksaa niin paljon, kuin joku haluaa niistä maksaa. Edullisimmillaan sähköpotkulautoja voi tilata muutamalla kympillä, kun sitten taas huippupotkulaudoista saa pulittaa pitkän pennin. Isoin hintaero tulee nopeudesta ja akun kestävyydestä.

Sähköpotkulautaa ostaessa kannattaakin miettiä, mitä arvostaa kulkuvälineessään eniten ja mitä ominaisuutta tarvitsee. Kaupunkiajossa harvemmin esimerkiksi tarvitsee potkulaudan huippunopeutta, mutta siinä pitäisi riittää akkua hieman pidempäänkin ajoon.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota sähköpotkulaudan painorajoitukseen, sillä ne pyörivät usein melko pienissä numeroissa. Perheen lapsille voikin ostaa edullisemman, mutta aikuisten kannattaa jo kiinnittää huomiota siihen, mikä on kyseisen mallin painorajoitus.

Sähköpotkulaudoissa on erilaisia jarrujärjestelmiä ja tässäkin tapauksessa melkein kannattaa kokeilla erilaisia malleja, jotta löytää itselleen sopivimman. Sähköpotkulautojen renkaissakin voi olla isoja vaihteluita ja jos tietää, että tulee ajamaan hieman vaikeammassa maastossa kuin vain asfaltilla, kannattaa panostaa potkulautaan, jossa on tukevat renkaat.

Kiina on yksi iso sähköpotkulautojen valmistaja ja niitä on tähän mennessä voinut ostaa sieltä turvallisesti. Kiina onkin yksi teknologian edelläkävijöitä ja sieltä saa todella kilpailukykyisin hinnoin hyviä sähköpotkulautoja. Siellä on suunniteltu paljon myös esimerkiksi sähköpotkulaudan säilytysratkaisuja, sillä Kiinassa, jos jossain, ei ole kaupungissa paljoa ylimääräistä tilaa.

Sähköpotkulautojen hinnoissa ja laaduissa näkee paljon eroja. Tästä syystä kannattaa rohkeasti etsiä arvosteluita erilaisista sähköpotkulaudoista, jotka ovat olleet käytössä ihmisillä. Jotkut mallit kestävät hyvin käyttöä, eikä niiden kuluminen tunnu missään, kun taas toiset mallit alkavat heti kulumaan.

Tietysti tietynlainen käyttö vaikuttaa aina kulumiseen. Oli kyseessä sitten kalliimpi tai edullisempi laite, on tärkeää pitää niistä hyvää huolta. Suurin osa sähköpotkulaudoista eivät esimerkiksi kestä vettä ja niitä ei pitäisi ajaa sateella. Lisäksi potkulautojen pinnat saattavat kulua, joten niitä kannattaa puhdistaa aika-ajoin.

Säännöllisesti kannattaa tarkistaa myös jarrut ja renkaat. Niiden kunto on todella tärkeää liikenteessä. Onnettomuuksia voi välttää myös sillä, ettei aja sähköpotkulaudoissa öisin ilman kunnon varusteita – heijastin ja valot ovat niitä tärkeimpiä.

On yllättävää, miten ihmiset muistavat, että polkupyörässä tulee olla valo, mutta unohtavat sen sähköpotkulaudassa. Sähköpotkulaudat voivat usein mennä jopa kovempaa, kuin mitä normaalisti ajetaan pyörällä. Ainakin sähköpotkulauta kiihtyy nopeammin.

Sähköpotkulauta on siis hieno lisä sähkökulkuvälineiden listalle ja varmasti tarjoaa monille erinomaisen tavan kulkea. Kuten monissa muissakin asioissa, kaikki ei sovi kaikille, mutta kannattaa lukea aiheesta lisää ja etsiä itselleen sopivaa sähköpotkulautaa. Se on yllättävän viihtyisää ja hauskaa sen käytännöllisyyden lisäksi.