Sähkökulkuvälineiden tulevaisuus
Electrict

Sähkökulkuvälineiden tulevaisuus

Nyt olemme asian ytimessä. Tulevaisuudessa nimittäin. Monet meistä etsivät valmiita vastauksia siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mihin tämä maailmamme on menossa. Pyrimme ymmärtämään paremmin sitä, mihin kannattaa varautua ja mitkä ovat ne parhaat ja huonoimmat mahdolliset versiot tulevaisuudestamme.

On hauska ajatella, miltä tulevaisuus näyttää. Yhteiskuntamme ja teknologia on kehittynyt viimeisten vuosien aikana niin kovaa vauhtia, että tuntuu, ettemme itsekään aina tiedä, mitä kaikkea oikeasti pystymme jo tekemään ja kuinka paljon enemmän olemme edellä itseämme.

Ei ole yhtä oikeaa vastausta sille, miltä tulevaisuus näyttää ja tästä syystä ei ole yhtä oikeata vastausta sillekään, miltä näyttää sähkökulkuvälineiden tulevaisuus. Kun lähdetään arvioimaan tulevaisuutta ja kehitystä siihen suuntaan, voidaan yhtenä vaikuttajana laskea mukaan syy sille, miksi kehitämme maailmaa eteenpäin.

Miksi sähkö?

Sähköajo- ja kulkuneuvojen kysyntä lähti kasvuun, kun ihmiskunta huomasi uusiutumattomien polttoaineiden ilmastovaikutuksen. Suurkaupungeissa ilmanlaatu heikkeni radikaalisti, ympäri maailmaa ensimmäisiä kertoja historiassa lukuisat ihmiset kärsivät juuri saasteiden aiheuttamista sairauksista ja eläimiä, sekä luontoa kuolee päivittäin roskaan ja niihin saasteisiin.

Tätä ongelmaa lähdettiin ratkaisemaan. Haluttiin puhtaampi maailma, puhtaampi koti meille kaikille maapallon asukkaille. Ihmiset alkoivat internetin ja globalisaation myötä ymmärtämään paremmin, miten asiat ja teknologia toimii. Aloimme itse ymmärtämään ylipäätään sitä, mikä on meille hyväksi ja kuinka pienilläkin asioilla elämänlaatua voi jo parantaa.

Sen jälkeen tulivat miljonäärit ja isot yhtiöt. Yritysten missioissa ja visioissa alkoi näkymään ja kuulumaan ympäristöystävällisyys, sekä vastuulliset arvot. Kestävä kehitys on yksi niistä avainsanoista. Sen jälkeen huomattiin, että nykyteknologialla ei pystyttykään saavuttamaan niitä tavoitteita, joita asetettiin jopa valtioiden korkeimmilla tasoilla.

Seuraavaksi piti löytää ratkaisu. Piti löytää konkreettinen tapa vähentää jotain aiheuttamaamme ongelman vaikutusta. Polttoaineet olivat yksi hyvä tapa. Se on selkeä, ymmärrettävä, sekä sille löytyi jonkinlainen vaihtoehto – sähkö. Sähköä alettiin miettiä kokonaan uudelta kantilta.

Isoille massoille alettiin tuottamaan erilaisia kulkuvälineitä, kuten sähköautoja ja –potkulautoja. Yksi edelläkävijöistä oli autovalmistaja Tesla, jota johti miljonäärikeksijä Elon Musk. Hän halusi pysäyttää ilmastonmuutosta ja pisti kaiken peliin, jotta markkinoille voitaisiin tuoda näitä vaihtoehtoisia kulkuneuvoja.

Samaan aikaan kuitenkin sähkö ei ole tuottanut ehkä sitä odotettua tulosta ja odotettua muutosta, eikä se aivan lähiaikoina pysty vielä lennättämään lentokoneita. Tästä syystä sen rinnalla kehitetään jatkuvasti monia vaihtoehtoisia ratkaisuja, joilla pystytään pysäyttämään ilmastonmuutosta.

Niillekin, jotka eivät usko ilmastonmuutokseen, eivät voi olla uskomatta roskaantumiseen ja saasteisiin. On päivänselvää, että ihmisen vuoksi lukemattomia eläin- ja kasvilajeja on mennyt sukupuuttoon, sekä toive valoisasta tulevaisuudesta on meillä kaikilla.

Tästä syystä me arvioimmekin, että sähkökulkuneuvojen tulevaisuus on sellainen, millaisen siitä itse teemme. Me pystymme kuluttajina, työntekijöinä ja yhteiskuntamme jäseninä luomaan sellaisen tulevaisuuden, kuin itse haluamme. Riippumatta siitä, mihin uskot tai et, niin tulevaisuus tulee joka tapauksessa.

Huominen on silti edessä ja teknologia kehittyy. Yhtenä vaihtoehtona on jarruttaa sitä, uskoa ja luottaa vain siihen vanhaan, sekä tehdä aina samat asiat uudelleen ja uudelleen. Miten menikään se sanonta siitä, että hulluutta oli tehdä samat asiat samalla lailla ja odottaa eri lopputulosta?

Sähkövälineiden tulevaisuus on jokaisen meidän omissa käsissämme ja sitä emme tiedä, kuinka paljon se voi ratkaista meidän tämänhetkisiä ongelmiamme. Mitä jos sinä olisit osa sähkövälineiden tulevaisuutta? Mitä jos yrittäisit miettiä omaan elämääsi sähköajoneuvoa tai muuta sähköllä toimivaa välinettä? Voisitko pienilläkin asioilla olla tekemässä valoisaa tulevaisuutta, jossa ”sähkövehkeet” ovat osa sitä?