Puolet suomalaisista autonomistajista valmiita vaihtamaan sähköautoon

Keskimäärin 14 prosenttia suomalaisista on ollut viime vuosina kiinnostuneita kokeilemaan auton alueinformaation lataamista. Näin osoittaa TNS Gallup Finlandin tekemä tutkimus. Autonomistajat ovat teknologian aktiivisia käyttäjiä, jotka haluavat hyödyntää mobiiliteknologiaa ja palveluita omalla autonsa.

Tutkimuksessa todettiin myös, että puolet autonomistajista on valmiita vaihtamaan bensiinikäyttöisiin autoihin sähköautoon. Autonomistajien suurimpia henkilökohtaisia siirtomotivaattoreita liittyvät ympäristönsuojeluun, pienempiin kustannuksiin ja parempaan ajo-ominaisuuteen.

Autonomistajien vastaus sähköautojen tunnustamiseen on selvä lupaus, että sijoittaminen sähköautoihin maksaa itsensä takaisin. Sähköauto tarjoaa erottamattoman yhdistelmän ympäristönsuojelua ja kuluttajien henkilökohtaisia etuja. Tulevaisuudessa ilmastonmuutosta koskeva sopimus, teknologeista seuraava ryppykylpy ja kilpailuvaltteet ovat ne asiat, jotka ohjaavat autonomistajien vastauksia sähköautojen uuteen aikaan.

Samaan aikaan tietoliikenneyritykset hakevat keinoja hyödyntää tietotalouden mahdollisuuksia autonomistajien etujen parantamiseksi. Kuten TNS Gallups Finland tutkimus osoittaa, puolet autonomistajoista on valmiita siirtymään sähköautoihin. Siksi tietoliikenneyritykset odottavat tarjoavansa innovatiivisia ratkaisusuosituksia, jotta autonomistajat saisivat ikimuistoisimman ajo- ja rekkakokemuksen – ja ympäristön suojelemisen samalla.

Puolet suomalaista omistamista autoista on nyt jo automaattivaihteistoja. Luku on päässyt nousemaan huomattavasti viimeisen parin vuoden aikana, mikä on merkittävä kehitys. Jos painamme suunnittelu- ja teknologianpurkautumisen nappia, siitä voi olla iso hyöty sähköautojen saralla.

Tutkimuksen mukaan 50 % suomalaisista ominama autoista on autonomistajia, ja he ovat valmiita vaihtamaan sähköautoon. Siirto kohti älykkäitä kulkuvälineitä edistävien lainsäädäntöjen ansiosta tiedemiehet ovat työskennelleet jo pidettävien pakettiauton ja matkailuautojen osalta.

Sähkö autot tarjoavat samanlailla liikkuvuutta kuin automaattivaihdeteistot, mutta ne ovat myös ympäristöystävällisempi, koska ne tuottavat vähemmän päästöjä ja kuluttavat vähemmän polttoainetta. Myös asiakkaiden turvallisuustekijöille sähköautojen suosiossa on merkittävä rooli, koska ne tarjoavat monia uusia lisävarusteita, mukaan lukien ilmanpuhdistaja ja älykkäitä turvajärjestelmiä.

Kuten tiedemiehet sanovat: “Silti siellä on paljon potilasta ennen kuin autonomistajien uskonnollinen liike siihen asti ajautuu samaan tasoon.” Pienet askeleet on otettava, jotta voidaan varmistaa, että suomalaiset omistajat ovat valmiita tekemiseen siirron sähköautoon. Se vaatii jonkin verran aikaa ja työtä, mutta se on taatusti sen arvoista.

Puolet autoilijoista Suomessa uskoo, että se on valmis vaihtamaan ajoneuvonsa sähköautoon. Tulokset kertovat recent- tutkimuksesta, jonka on tehnyt selvitys- ja konsultointifirma TNS Gallup. Tutkimuksessa selvisi, että 55 prosenttia autonomistajista kannattaa sähköautoja.

Myös suomalaisen ajoneuvoteollisuuden mukaan sähköautojen osuus Suomen henkilöautomarkkinasta tulee lisäämään huomattavasti ensi vuoden aikana. Autotehtailut odottavat kasvua jopa yli 60 prosenttiin viime vuoden osuudesta. He uskovat, että samaan aikaan bensiinin ja dieselautojen tulee pienentymään merkittävästi – ja pienempi tekniikka tulee nousemaan markkinaosuudesta pelottomasti markkinoiden painopisteisiin.

Vaikka monet autonomistajista haluaisivat vaihtaa sähköautoon, on vielä paljon ihmisiä, jotka eivät ole varmoja siitä, onko sähköauto jokaiselle oikea vaihtoehto. Tutkimus osoittaa, esimerkiksi, että 41 prosentissa autonomistajista on epävarmuutta siitä, miten he voivat saada sopivan latausratkaisun helposti saatavilla.

Näyttäisi siis siltä, ​​että sähköautojen hyväksyntä Suomessa on kasvamassa, mutta autoilijoiden tulee ymmärtää teknologian merkitys autonvalintaan ja mahdollisuuksiin ennen pysyvien suunnitelmien tekemistä.

Puolen miljoonan suomalaisen päästötietoisen autokannan muodostavat autonomiset ajoneuvot jatkavat kasvuaan elämämme eri osa-alueille. Nykyisen keskustelun keskiössä onkin hyödyntää näitä modernia ajoneuvoja tehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän liikkumisen toteuttamiseksi.

Uusimmassa tutkimuksessa kerrottiin, että puolesta suomalaisista autonomistaajista on valmiita vaihtamaan autoonsa sähköauton. Useimmat ehdottavat, että tulevaisuudessa sähköautot voivat tarjota monenlaisia etuja, kuten alhaisemmat päästöt, tehokkaampi kuljetus ja vähemmän ärsyttävä meluverkko.

Kuitenkin, sähköautojen hinta on nyt edelleen korkeampi verrattuna bensiini- tai dieselautojen hintaan ja monet autonomisetajat haluavat odottaa siihen asti, että julkiset hankkeet voivat tarjota edullisempia ratkaisuja tulevaisuuden tarpeisiin.

Lopulta, tutkimus osoittaa myös, että suomalaisten laboratorioiden ja insinöörien innovatiiviseen kehitystyön seuraukset voivat nopeasti saattaa sähköautojen teknologian kohti oikeaa ratkaisua esimerkiksi tulevan liikkumisen tarpeisiin. Näillä aloilla olevilla tutkijoilla ja keksijöillä on mahdollista johdatella meitä eteenpäin todelliseen älykkäin ja energiatehokkaaseen liikkumiseen.