Ladattavien sähköautojen kanta jatkaa kasvuaan

Tämän vuoden maaliskuussa havaittiin jälleen voimakas kasvu ladattavien sähköautojen kannassa Suomessa. Kasvun taustalla on osaltaan voimakas automallien määrän lisääntyminen ja toisaalta sähköistä liikennettä edistävien veronmaksamiseen liittyvien etujen voimistuminen.

Kustannustehokkuuden lisäksi ladattavilla sähköautoilla on paljon ekologisia etuja verrattuna tavanomaisiin bensiiniautoihin. Ne polttavat nykyaikaisessa sähkömoottorissa paljon vähemmän fossiilisia polttoaineita ja tuottavat vähemmän päästöjä sekä melua. Lisäksi ne voivat olla erittäin energiatehokkaita ja tuottaa pienen ympäristökuormituksen.

Samaan aikaan on tietenkin huomiota kiinnitettävä myös siihen, että nuo edut riippuvat siitä, mistä sähkö tulee ja minkälaista siitä syntyy. Nimittäin paras mahdollinen ympäristövaikutus syntyy kun sähkön hankintamenetelmien taustalla sitesevat vastuulliset tavat energiantuotannossa – kuten aurinko-, tuuli- ja vesivoima.

Kaikesta huolimatta tuntuu yhteispeli kulkevan eteenpäin ja ladattavien sähköautojen suosio on nousussa. On selvitettavissimo ettå alan kehitys nopeutuu ja uskoakseni – se luovien lupauksia mist myös ekokieleen mukana oleville.

Ladattavien sähköautojen suosio jatkaa kasvuaan, ja se on välttämätöntä maapallomme tulevaisuudelle. Se on myös ratkaisevan tärkeää autonvalmistajille, jotka yrittävät uudistaa tuotteitaan. Kanta on parantunut viime vuosina ja voidaan odottaa, että se yhä nousee tulevina vuosina.

Ladattavien sähköautojen kysyntä on voimakkaalla noususuunnalla, ja autoteollisuuden suuruudet kehittävät jatkuvasti innovatiivisempia sähköistettyjä autoja. Sillä on suuri vaikutus autojen suorituskykyyn ja yhteensopivuuteen sekä edullisuuteen.

Tutkimusten mukaan ladattavien sähköautojen myynti on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina, mikä on autoteollisuudelle positiivinen uutinen. Vakauttaessa tuotteiden laatua ja lisäten niiden ominaisuuksia odotamme lisäksi sisumentingin nosteen.

Ladattava sähköauto voi olla merkittävä tulonlähde autojen valmistajille, sillstt ett ttulevaisuuden ladattavilla sähköautolla on paljon potentiaalia muuttaa maailma meille paremmaksi paikaksi. On erityisen tärkeätä ymmrrt huolenaiheemme ymprivistst ja kestviksi toimintamalleiksijoka antaa elinvoimaa ttst viisaalle sijoittajalle.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että ladattavien sähköautojen kannan odotetaan jatkavan kasvuaan vakaassa liidossa, ja autoteollisuuden suuryrityksill on mahdollisuus hyöty tulevaisuudessa saamaansa panostukseen.

Sähköautojen kanta jatkaa kasvuaan – tämän vahvistaa viimeaikaiset tutkimukset ja tilastot. Koko maailmassa ladattavien sähköautojen kulutus ylitti jo 2020 ensimmäisen puolivuotiskauden aikana 3,2 miljoonaa yksikköä ja kasvua on sen jälkeen edelleen.

Kasvussa suurimman osuuden ottavat suhteellisen halvemmat sähköautomallit, joiden erilaiset ominaisuudet tunnistetaan ja arvostetaan autokauppiaiden ja -ostajien toimesta. Sähköautojen kulutus on noussut nopeammin Euroopassa ja Yhdysvalloissa, joista viimeksi mainitussa taloudelliset motivaattorit auttavat selittämään erityisesti haluttua kasvu-uraa aktiivisessa sähköisen liikkumisen tarjonnassa.

Tavallinen kansalainen voi myös olla osa sähköisen liikkumisen liikkeestä, vuonna 2020 esimerkiksi Suomessa latauspaikkojen määrä on parantunut. Latauspaikkoja on mahdollista löytää paikoista kuten kauppakeskuksista tai asuintaloista ja se lisäksi, että tankkauspisteiden määrä on lisääntynyt, sama pätee myös mustan ja valkoisen energian yrittäjillä.

Sähköautojen tulevaisuus näyttäisi olevan valoisa: uudet mallit tekevät ajoneuvojen integroitavasta teknologiasta edullinen ja helppokäyttöinen monille autoilijoille, kun taas infrastruktuurin kehittymisen ansiosta ladattavia ajoneuvoja voidaan ladata helposti ja turvallisesti. Tulevaisuudessa voidaan odottaa uudenlaista suurta sopimusta automyynnistä, joka perustuu helposti latautuviin sähköautoihin.

Kesäkuun alusta lähtien Ladattavien sähköautojen kanta Suomessa on kasvanut huimasti. Tilastokeskuksen mukaan ladattavia sähköautoja rekisteröitiin helmikuussa 2021 yhteensä 8 759 kappaletta, eli yli 2 000 enemmän kuin viime kuussa.

Vaikka ladattavien sähköautojen kanta huomattavassi suuremmaksi edellyttäisi paljon sähköistä infrastruktuuria, nykyinen tilanne näyttää vahvistavan ajatusta siitä, että niiden määrä aikanaan tulee jatkamaan merkittävästi kasvuaan.

Uusien teknologioiden ja innovaatioiden jatkuva kehitys mahdollistaa autojen omistajien mukauttamisen ja muokkaamisen heidän omiin tarpeisiinsa. Tämän ansiosta ladattavien sähköautojen ominaisuudet, kuten lisävarusteet ja huolto, ovat entisestään paraneet. Autonvalmistajat ja liikennepalveluntarjoajat tekevät yhteistyötä tuomaan autoille entistä etuja ja mukavuuksia.

Uskomme, että suurten liikennejakeluverkkojen ja -palvelujen maanlaajuinen kehittymllinen markkinoiden digitaalisaation edistyessä ladattavien sähköautojen määrä Suomessa on hyvissä kantimissa. Kaikenkaikkiaan ladattavien sähköautojen rekisteröintien oletetaan olevan edelleen vahvan nousun tielle ja antavan joillekin 1500-3000 uudelle autonostajalle vuosittain paitsi itselleen hauskan ja haasteellisen ajokokemuksen myös puhdasta sisuaalitse loputtomiin automatkoihin.